fratelli Cazzola

fratelli Cazzola

Před několika lety si bratři Fabrizio a Pier Paolo Cazzola koupili tři včelí úly, a tím to začalo. Dnes jich mají přes 200 a vyrábí přírodní, panenský, nijak neupravený med.
Bratři se drží hesla: "Neměň, co příroda stvořila dokonalé." Med je silné přírodní antibiotikum, před objevením cukrové třtiny to bylo jediné dostupné sladidlo.
Bratři se specializují na med v jeho nejpřirozenější podobě, tedy na panenský med. Ten pochází z čistých, nikdy nezakladených plástů.
Med se odstředivou silou stáčí a ukládá do dekantačních nádob, kde přirozeně dochází k jeho čištění. Případné nečistoty se usadí na povrchu. Rychlost dekantace se liší v závislosti na viskozitě medu, na teplotě, obsahu vody v medu a velikosti částic. Poté se med spodem vypouští do sklenic, ve kterých v závislosti na teplotě krystalizuje.
Aby bratři získali různé druhy přírodního medu, v průběhu roku přesouvají včelstva z regionu Emilia-Romagna, kde společně vedou rodinný podnik, napříč celou Itálií. Barva, vůně i chuť medu totiž záleží na původu pylu. Přemístění včelstev závisí na ročním období a počasí. Vzhledem k tomu se mohou druhy přírodního medu rok od roku lišit a některé druhy nejsou vždy dostupné.


Stránky výrobce:
http://www.apicolturacazzola.it/index.php?lang=it-IT
Rezervace

Online rezervace