Citronové tagliolini s krevetami

Tagliolini al limone Columbro con gamberi, pomodorini e stracciatella
Citronové tagliolini Columbro s krevetami, rajčátky a Stracciatellou

Můžete je ochutnat na Tržnici, anebo si je uvařit doma podle receptu od našeho nového šéfkuchaře Lucy. 

Ingredience (4 porce):
  Postup:

Nakrájejte rajčátka na čtvrtiny, v pánvi rozehřejte olej a zprudka je na něm restujte po dobu zhruba dvou minut. Do vroucí osolené vody dejte vařit vaječné citronové tagliolini Columbro. Vařte je zhruba tři minuty, aby byly al dente. Mezitím k orestovaným rajčátkům přidejte očištěné krevety a vše pečte další dvě minuty. Podle chuti osolte. Na skus uvařené těstoviny slijte, smíchejte s rajčátky a vše proházejte na pánvi. Servírujte na hlubokém talíři se sýrem Stracciatella a několika lístky bazalky.

Naše sommelierka Elisa k chodu doporučuje podávat vychlazené Zuani Collio Bianco DOC z Friuli-Venezia Giulia.

* Jak očistit krevety:
Nejprve odlomte hlavičku, potom krevetu opatrně vyloupněte. Hřbet krevety na horní straně zlehka nařízněte a odstraňte zevnitř tmavé střívko. Nakonec odlomte ocasní ploutvičku. 
Rezervace

Online rezervace