Michelinská večeře s Chrisem Oberhammerem a víny Andrian

Šéfkuchař Chris Oberhammer provozuje vlastní restauraci jménem Tilia jihotyrolském Toblachu (Dobbiaco). Ve stínu Dolomit vaří jednoduchou lokální kuchyni, jak si ji pamatuje od své maminky a babičky. Prošel vyhlášenými restauracemi v Belgii, Francii a v Monaku. Pod dohledem velmistra Alaina Ducasseho dokonce vařil i ve vyhlášeném monackém Hotel de Paris. Rád říká, že i to nejjednodušší jídlo může být skvělé, ale nikdy vám nebude tvrdit, že jednoduchá byla jeho příprava. Chrisovi můžete věřit, svou první michelinskou hvězdu získal v roce 2007.
 
V nezadržitelně se blížícím sychravém podzimu vás jeho důsledně regionální kuchyně zahřeje na těle i na duši. K pokrmům se bude podávat víno s více než stoletou tradicí. Vinařství Andrian funguje už od roku 1893 a mezi jeho pravidelně oceňovaná vína patří především Pinot bianco, Sauvignon Floreado nebo Pinot Nero Alto Adige.

Přijďte si užít velký gastronomický zážitek už 11. listopadu v 19.30 k nám do Konírny na pražském Smíchově.

Cena večeře je 2 900 Kč.

Svá místa si můžete rezervovat on-line.

Co ochutnáme?
 
Aperitivo

Pinot Grigio Alto Adige DOC, Andrian, 2018
 
Antipasto

Pralinky ze sušené tresky / červená řepa / černý lanýž
Chardonnay Alto Adige DOC, Somereto, Andrian, 2018
 
Primo

Těstoviny Cannelloni / srnčí / pastiňák / foie gras
Sauvignon Alto Adige DOC, Floreado, Andrian, 2018
 
Secondo

Hovězí pomalu dušené na víně / bramborový krém / špenát
Pinot Nero Alto Adige DOC, Andrian, 2018
 
Dolce

Čokoláda / kakaový koláč / slaný karamel
Gewürztraminer Alto Adige DOC, Andrian, 2018
 
 
Rezervace

Online rezervace