Cesconi

Cesconi

S výrobou a prodejem vína začali členové rodiny Cesconi na počátku 19. století. Rodinné vinařství značně rozšířil dědeček Rinaldo se svým synem Paolem. Rinaldovi vnuci, Alessandro, Franco, Roberto a Lorenzo, vinařství značně zmodernizovali. Jejich cílem je skloubit tradiční rodinné postupy s moderními technologiemi a stále zvyšovat kvalitu. Jejich vinice pokrývají asi 20 hektarů půdy. Své pozemky obdělávají udržitelným způsobem: půda musí být zdravá, životaschopná a musí vinohradu umožnit vydat ze sebe ty nejlepší vlastnosti. Zbavili se proto používání chemikálií, využívají vědecké metody a mohou se proto pochlubit i biocertifikáty. Víno pěstují na dvou odlišných místech v regionu Trentino. Prvním z nich je kopec Pressano (300 m n. m.), pro který je typické střídání chladných nocí a teplých dnů. Místní půdy plné minerálních látek jsou ideálním prostředí pro pěstování odrůd Nosiola, Gewürztraminer, Pinot Blanc, Pinot Grigio, Chardonnay, Sauvignon či Lagrein. Druhé místo se nachází jen pár kilometrů od jezera Lago di Garda, okolo vesnice Ceniga, v údolí Sarca (120 m n. m.). Zde se daří odrůdám jako Manzoni Bianco, Ryzlink, Merlot a Cabernet Franc. Víno zraje v tradičních barikových sudech vyrobených z francouzských, čtyři sta let starých dubů. Při zrání vína má dřevo stěžejní roli.

Stránky výrobce:
http://www.cesconi.it
Rezervace

Online rezervace