Čerstvé sýry a ricotta na Tržnici

Ochutnat čerstvou autentickou ricottu není úplně běžné dokonce ani v italských městech. Mimo Itálii je čerstvá ricotta stále vzácností.
A tak jsme přivezli do Prahy Davide Cannatella. ​25. - 27. ledna u nás na Tržnici vaří čerstvou ricottu stejně jako doma na Sicílii.​ 
Každé ráno nalije do hrnce 250 litrů čerstvého mléka – jeho počáteční teplota
by na začátku vaření měla být 4 °C. V průběhu vaření vzniká nejdříve čerstvý sýr 
a ze zbývající syrovátky ​pak ricotta. Davide začíná s vařením ráno v 7.00 a kolem poledne můžete přijít ochutnat čerstvou teplou nebo pečenou ricottu. Podáváme také focacciu s ricottou a prosciuttem a náš šéfkuchař připravil i speciální tříchodové menu. 


RICOTTA MENU

Antipasto

Bresaola, ricotta alle erbe, noci e miele
Bresaola, čerstvá bylinková ricotta, vlašské ořechy, med  
Bresaola, fresh herb ricotta, walnuts, honey

Primo
Tortello di ricotta con crema di datterini e basilico

Tortello plněné čerstvou ricottou s krémem z rajčátek datterino a bazalkou  
Tortello stuffed with fresh ricotta with tomato and basil cream

Dolce
Cannoli di ricotta e lamponi
Cannoli plněné čerstvou ricottou s malinami
Cannoli filled with fresh ricotta with raspberries​
 
Rezervace

Online rezervace