ČERSTVÉ PESTO GENOVESE – PESTO ROSSI

Možná si doma vyrábíte vlastní bazalkové pesto, ale narovinu, pesto Rossi je prostě lepší, a podle Gambero Rosso dokonce nejlepší v celé Itálii!

Vyrábí se z čerstvé janovské bazalky Basilico Genovese DOP, kterou nelze žádnou jinou nahradit. Pěstuje se v Pra v Ligurii – v oblasti, kde pesto vůbec poprvé vzniklo. Majitel malé rodinné společnosti Roberto Panizza do pesta přidává česnek vypěstovaný u vesnice Vessalico. Ten je po celém světě vyhlášený svou delikátní chutí, která nadchne i ty největší zarputilce. 

V Robertově pestu jednoduše najdete pouze ingredience prvotřídní kvality a chuti – 24 měsíců vyzrálý Parmigiano Reggiano DOP, 10 měsíců zrající ovčí sýr Pecorino Fiore Sardo DOP, piniové oříšky, jemný extra panenský olej z Ligurie a mořskou sůl ze Sale Marino di Trapani IGP. 

Robertovi se zaslouženě přezdívá král pesta, v roce 2008 průvodce Gambero Rosso označil jeho pesto za to nejlepší v celé Itálii. Výrobě pesta se jeho rodina věnuje již od roku 1947. Každé dva roky Roberto pořádá i mistrovství světa ve výrobě pesta. Toho se v roce 2018 zúčastní i jeden z kuchařů Wine Foodu, tak mu držíme pěsti!

                
Rezervace

Online rezervace