Caseificio Quattro Portoni

Caseificio Quattro Portoni

Quattro Portoni je malá rodinná sýrárna ze severoitalské Lombardie, jejíž kořeny sahají do roku 1968. Tehdy se otec současných majitelů, Renato, začal věnovat chovu hovězího dobytka plemene Frisona. Do rodinného byznysu se postupem času zapojili oba synové, Bruno a Alfio, kompletně zmodernizovali stáje a postupně začali také s chovem buvolů na mléko. Tahle osobitá zvířata jim nakonec učarovala natolik, že se rozhodli zaměřit se pouze na ně.

Své buvoly chovají jako v bavlnce: dopřávají jim moderní otevřené stáje a rozsáhlé výběhy, které plně respektují potřeby zvířat, vlastní krmivo pěstované v čisté krajině na okraji přírodního parku Serio a špičkovou zdravotní péči, kterou jim zajišťuje sám Alfio, který je veterinář.

K výrobě sýrů, ve kterých propojují sýrařskou tradici severu s jedinečnými charakteristikami buvolího mléka, využívají výhradně mléko z vlastních chovů a celý výrobní proces pečlivě kontrolují. Výsledkem jsou skvostné sýry, kterou svojí lahodnou chutí bodují v mezinárodních sýrařských soutěžích.


Stránky výrobce:
http://www.quattroportoni.it
Rezervace

Online rezervace