Carlino

Carlino

Rodinná společnost Carlino zpracovává ančovičky od roku 1984, kdy ji založil Pasquale Carlino. Dnes ji vedou jeho děti Nino a Marisa.
Čerstvé ančovičky jsou uchovávány pod ledem a zpracovány do 24 hodin od výlovu. Díky tomuto postupu si jejich maso uchovává své nutriční i kvalitativní hodnoty. Ihned po výlovu jsou ančovičky očištěny od vnitřností, zbaveny hlavy a nasolují se. To znamená, že se zasypávají solí, na tu se vrství zase další ančovičky a znovu sůl... Ta zbavuje ančovičky přebytečné vody a krve. Zrání v soli trvá 45-125 dní v závislosti na okolní teplotě. Čím je chladnější počasí, tím déle zrání trvá. Poté je jedna po druhé ručně zbavena ploutví, ocásku a drobných šupin na hřbetu. Všechny se opláchnou v lehce osolené vodě a usuší se v centrifuze. Takto upraveným ančovičkám se odstraní páteř, naporcují se na filetky a na 24 hodin se naloží do oleje. Nakonec se naložené v olivovém či slunečnicovém oleji balí do různě velkých balení.
Rodina Carlino nabízí i marinované ančovičky. Ty jsou po očištění nejprve zmraženy a až následně se marinují v octovém nálevu se solí.
Veškeré zpracování tu probíhá ručně a za mnoho let se na něm vůbec nic nezměnilo. Právě díky tomu jejich produkty neobsahují žádné konzervační látky.


Stránky výrobce:
http://www.carlino-sciacca.it/
Rezervace

Online rezervace