BAROLO DÁMY V PRAZE: Bruna a Chiara Abbona vaří piemontskou domácí kuchyni

V úterý 15.10. to bude v naší Konírně vypadat jakou doma u Abbonů.

Na plotně bublají  hrnce, v krbu praská dřevo, červené vína krouží ve sklenici. Rodinná pohoda.

Tenhle scénář jsme si domluvili s dvěma dámami, jejichž piemontské kořeny sahají několik generací nazpět a jejichž vášeň pro dobré jídlo a víno je vyhlášená v celé severní Itálii.

I slavný Carlo Petrini, zakladatel hnutí Slow Food občas zavolá Marzianovi Abbonovi, jestli by se u nich doma nemohl zastavit na večeři a ochutnat proslulé dobroty paní Bruny.
 
Posoudíte sami, jestli je pověst pravdivá a jídlo tak dobré. Může se zdát, že skladba menu je velmi tradiční a jednoduchá, ale znáte to: nejjednodušší je to nejtěžší.
​Přijďte to s námi roztočit 15. října v 19.30 k nám do Konírny na Smíchově.

Cena večeře je 2 000 Kč.

Svá místa si můžete rezervovat on-line.

Co ochutnáme?
 
Aperitivo

Metodo Classico, Extra Brut 

Antipasti 

Rotolo di tonno
Tuňákový závitek s kapary
Roero Arneis DOCG, Tistin, 2018

Battuta di manzo al coltello
Nožem sekaný piemontský hovězí tataráček
Dolcetto di Dogliani DOCG, Papà Celso, 2017

Primo

Tagliatelle al ragù di Langa
Tagliatelle s masovým ragú z Langhe
Barbera d'Alba DOC, Rinaldi, 2017

Intermezzo
Barbaresco DOCG, 2015

Secondo

Brasato al Barolo
Pomalu dušené piemontské hovězí Fassona na víně Barolo
Barolo DOCG, Pressenda, 2013
 
Dolce

Pesche ripiene
Pečené broskve plněné lískovými oříšky, kakaem a sušenkami amaretti
Rezervace

Online rezervace