Bonat

Bonat

Maličkou sýrařskou firmu Bonat, která sídlí v oblasti Basilicanova v provincii Parma, vede Giorgio Bonati společně se svým synem Gianlucou. Rodina se výrobě parmazánu věnuje již 4.generaci a veškerou výrobu od chovu zvířat, přes dojení, vlastní výrobu sýra až po prodej zvládají svými silami, díky čemuž jejich sýry dosahují špičkové kvality. K výrobě sýrů používají výhradně mléko z vlastní produkce. Firma chová stádo 100 krav, které jsou krmeny senem na květenu bohatých luk. Právě vysoký podíl bylin v krmivu stojí za specifickým aromatem a nezaměnitelnou chutí sýrů Bonat. Veškerá výroba sýrů probíhá tradičním způsobem a sýry jsou navíc po 2 letech zrání kontrolovány zástupci konsorcia, kteří pouze těm nejlepším formám se správnou zralostí udělí označení “EXTRA”. Díky pečlivému výběru a delšímu zrání se zde rodí sýry neobyčejné kvality, které jsou pravidelně oceňovány v různých soutěžích a gastro průvodcích (např. 3 “spicchi di cacio” od Gambero Rosso v r. 2012 nebo zlatá medaile Alma Caseus 2012 od akademie Alma).

Stránky výrobce:
http://www.bonat.it
Rezervace

Online rezervace