Avantgarda od Lago di Garda

Michelinský šéfkuchař Gionata Bignotti je inovátor, kreativec a alchymista. V kuchyni své restaurace La Rucola na břehu Gardského jezera rád experimentuje a při vaření tančí do rytmu Reggae.

Gionata se při tvorbě menu nenechal spoutat tradicemi a konvencemi, právě naopak. Máme se prý těšit na zcela originální rybí menu se sladkým překvapením na závěr.
 
Charismatický Paolo Pasini z vinařství Pasini San Giovanni napároval ke kreativnímu menu fantastická vína. Můžeme se těšit na trendy tiché víno Il Lugana, které stále více nabírá na popularitě po celém světě, i například na šumivá vína Lugana Brut a Centopercento, vyráběná metodou Champenoise.

Večeře se koná ve středu 17. května od 19.30 v Konírně na Smíchově. Svá místa si můžete rezervovat on-line.

Kromě michelinské večeře pořádáme v úterý školu pečení italského pečiva. Kurz povedou naši sicilští pekaři Piero Barone a Giacomo Candido a také tam vás rádi uvidíme.

Hezký den a těšíme se na vás!
 

Menu

Aperitivo
Lugana DOC, Lugana Brut, Pasini San Giovanni, Lombardia

Entreé
Ostrica, Gel di Gin e Caviale di Storione
Ústřice, želé z ginu a kaviár z jesetera
Centopercento Extra Brut, Pasini San Giovanni, Lombardia

Antipasto
Gamberi, Stracciatella, Liquirizia
Krevety, Stracciatella, lékořice
Valtènesi DOC, Il Chiaretto, Pasini San Giovanni, Lombardia

Primo
Paccheri, Asparagi, Calamari al sentore di caffè
Těstoviny Paccheri, chřest, kalamáry s vůní kávy
Lugana DOC, Il Lugana, Pasini San Giovanni, Lombardia

Secondi
Branzino cotto sulla Pelle, crema di finocchietto e spinacini croccanti al balsamico
Pečený mořský vlk, fenyklový krém a křupavý špenát s balsamicem
Lugana Busocaldo, Pasini San Giovanni, Lombardia, 2012

Agnello scalzato con panatura di erbette
Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou
Valtènesi DOC, Arzane, Pasini San Giovanni, Lombardia, 2013

Dessert
Dolce sorpresa
Sladké překvapení
Benaco Bresciano Passito IGT, San Gioan Brinat, Pasini San Giovanni, Lombardia, 2015
Rezervace

Online rezervace